villamina.gr

Η Μήλος είναι μοναδική

Όσο κάποιος αναζητά τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξει τη Μήλο σαν προορισμό των προσεχών διακοπών του, ανακαλύπτει περισσότερους λόγους που ενισχύουν αυτή την επιλογή. Όταν όμως την επισκεφθεί, προστίθεται ακόμα ένας που κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία αξέχαστη.

Η ΜΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Το ντόπιο γνωμικό μας λέει: “όποιος κάτσει πάνω στη ζαχαρόπετρα, δεν μπορεί να ξεκολλήσει”. Ζαχαρόπετρα είναι ο λευκόφαιος ηφαιστίτης που βρίσκεται διάσπαρτος σε πολλά σημεία του νησιού και έχει τη μορφή της ζάχαρης (περλίτης). Αν και στερείται συγκολλητικών ιδιοτήτων έδωσε αφορμή στη λαϊκή σοφία να εξηγήσει το γιατί όσοι επισκεφθούν αυτό τον τόπο τον ερωτεύονται.

Είναι η μαγεία που συνθέτουν οι απίστευτες εναλλαγές στο φυσικό τοπίο; Είναι το απίστευτο θέαμα που δημιουργούν οι βραχώδεις σχηματισμοί; Είναι η ποικιλία σε όψη και χρώματα; Είναι η αρμονία που αναδύεται από αυτό το μοναδικό δημιούργημα του Θεού Ηφαίστου; Είναι η ατμόσφαιρα που πλανάται από την μυστηριώδη ερωτική ζωή της Θεάς Αφροδίτης που λατρεύτηκε εδώ; Είναι η ισορροπία μεταξύ ήλιου γης και θάλασσας; Είναι η πολιτισμική κληρονομιά που άφησε η παρουσία του ανθρώπου σε βάθος χιλιετηρίδων; Είναι………………

Ακόμα και η γνώση της σημερινής εξελιγμένης εποχής δεν απαντά στα ερωτήματά μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως για καλό και για κακό αν τελικά έρθετε στο νησί μείνετε όρθιοι, και μην ξεχνάτε πως η πλανεύτρα Μήλος καραδοκεί να σας συλλάβει καθήμενους στην ζαχαρόπετρα!

villamina.gr